Review: Apple | iPhone 7 plus

Apple iPhone 7 plus

Als je dacht dat ik alleen maar geïnteresseerd was in schoonheid, dan heb je het mis. Ik ben namelijk ook een enorme gadget freak.

Ik vind het prachtig hoe de technologie iedere keer weer verbeterd. Toen ik in 2012 mijn eerste iPhone kreeg, werd ik al helemaal verslaafd aan Apple. Zo kocht ik inmiddels 2 jaar geleden mijn eerste Macbook en heb ik al veel iPhones versleten.

😀

Ik ben geen Apple of telefoon specialist dus ik heb niet zo veel verstand er van. Dit artikel is gebaseerd op hoe ik de nieuwe iPhone ervaar en wat ik er van vind.

16 september was het dan zover! De release van de nieuwe iPhone 7! Op 9 september kon je al een pre-order plaatsen. En dat heb ik als echte Apple fan natuurlijk gelijk gedaan. Op 16 september was ik als eerste in Nederland trotse eigenaresse van de nieuwe iPhone 7 plus. Maar wat is er dan eigenlijk anders?

img_1140

De iPhone 7 lijkt eigenlijk heel veel op de iPhone 6 en 6s. Het enige verschil dat ik zie is dat de antenne strepen iets anders zijn. Ook is de camera groter. Eigenlijk twee camera’s naast elkaar. En natuurlijk is er geen aparte ingang meer voor je oortjes. Maar verder is er niet veel veranderd van de buitenkant.

img_1130

De homebutton is niet meer helemaal hetzelfde, eerst was het echt een ‘knopje’ waar je op moest drukken. Maar nu is het een soort sensor die reageert op je vinger. Heel raar want hij geeft een korte trilling waardoor je dus denk dat je wel een knopje indrukt. Dit viel mij natuurlijk als eerst op omdat ik lange nagels heb en meestal met mijn nagel het knopje in drukte. Tja.. dat gaat nu niet meer.

Het scherm van de iPhone zou iets feller moeten zijn dan de iphone 6s. Dat vind ik echter niet zo. Wel is het scherm scherper en zijn de kleuren mooier maar dat het feller is merk ik niet.

img_1137

Apple geeft aan dat ze de iPhone 7 sneller hebben gemaakt en dat de batterij 2 uur langer meegaat. Dat de iPhone sneller is geworden kan ik niet veel van zeggen. Ik vind dat de iPhone 6 ook al redelijk snel is. Over de batterij ben ik wel te spreken. In het begin merkte ik het niet, maar nu ik ook mijn iPhone 6s gebruik voor zakelijke activiteiten, merk ik echt wel verschil. De iPhone 7 gaat inderdaad langer mee.

img_1133

Ook is dit de eerste iPhone die waterdicht is. Nu is het dus mogelijk om met je iPhone te douchen. Ik ben er persoonlijk geen fan van maar toch is het wel een fijn idee dat als je iPhone in het water valt, hij niet meteen kapot is. Het is niet slim om ermee te gaan zwemmen, Daar kan hij toch iets minder goed tegen. Wat ik erg prettig vind, is dat als het regent, je iPhone scherm nog reageert. Voorheen was dat niet zo, dat vond ik wel heel erg irritant. Overigens werk de homebutton dus niet met regendruppels. Of ligt dat aan mij?

De koptelefoon aansluiting is weg. En daar zijn veel mensen het niet mee eens. Ik eigenlijk eerst ook niet, maar toch merk ik niet zo veel verschil. Je krijgt nieuwe oortjes erbij met de nieuwe aansluiting. En ook een apart kabeltje zodat je nog steeds je oude oortjes of koptelefoon kan gebruiken.

img_1135

Maar de echte rede waardoor ik ben overgestapt, is toch echt wel de camera en de speakers. De camera kwaliteit is wel heel erg vooruit gegaan. Er zitten twee camera’s aan de achterkant. De ‘normale’ en een om in te zoomen. Waar ik een beetje persoonlijk last van heb, is dat de iPhone moeilijk foto’s maakt in het donker. Ik hoor van anderen dat dit sterk verbeterd is. Maar bij mij is dat niet te zien…

Misschien omdat ik de flitser nooit heb aanstaan? De front camera is ook verbeterd. Gewoon een hele mooie kwaliteit. Zelfs de videos die je ermee maakt zijn super mooi! Ik gebruik al een tijdje een canon camera waarvan de kwaliteit echt heel goed is, en de iPhone 7 komt hier wel heel erg dichtbij! Soms weet ik niet eens meer of ik de foto met mijn camera heb gemaakt of met mijn iPhone…

En natuurlijk de speakers! Er zitten nu drie speakers. Twee naast de ingang van de oplader en de andere is dezelfde speaker waarmee je belt. Het geluid is veel sterker ook iets zuiverder. Natuurlijk is het niet zoals uit een boxje, maar toch echt wel een hele verbetering. Er is op het nieuws geweest dat veel iPhone 7 gebruikers last hadden van een ‘sissend’ geluid. Daar heb ik geen last van. Dus dat is niet bij iedere iPhone 7 zo.

img_1143

Maar is het nu de moeite waard?

Nouja, om zoiets te zeggen vind ik heel moeilijk. Qua camera en speakers wel, maar eigenlijk is er verder niet veel veranderd. Voor mij is het altijd de moeite waard als het gaat om Apple producten. Ik vind Apple gewoon heel duidelijk en het werkt ook allemaal met elkaar samen. Ook op zakelijk gebied is Apple gewoon erg fijn. Ik zal ook nooit zomaar overstappen. En dan vind ik de prijzen die Apple voor hun producten vragen, heel redelijk en de moeite waard.

Ik heb deze IPhone 7 plus rosé gold zonder abonnement gekocht. Ik had namelijk al een abonnement lopen. Ook vind ik het niet fijn om continu vast te zitten aan contracten. Vandaar dat ik hem gewoon los heb gekocht.

(Iphone 7 draait op ios 10) 


De iPhone 7  en 7 plus verschillen heel erg in hun prijs. De prijs is ongeveer vanaf €769,- tot ongeveer  €1.019,- Je kan de iPhone 7 ook samen met een abonnement nemen, maar daarvoor zou je even naar je provider moeten gaan. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: