DIY | Chocolade masker.

Zoals je weet, ben ik gek op skincare! Vooral op maskertjes. Maar wat is er nou leuker om zelf een gezichtsmasker te maken? Exactly! Laten we beginnen!

Wat heb je nodig?

  • Honing
  • Yoghurt
  • Cacao poeder
  • Een kom
  • Een eetlepel

De hoeveelheid ingrediënten is voor 1-2 personen.

Als je alle benodigdheden hebt, kunnen we aan de slag!

Neem een eetlepel cacao poeder. Doe dat in een kom. Pak dan een eetlepel yoghurt en mix dat samen met de cacao poeder. Tot slot, pak een eetlepel honing en meng dat samen met de yoghurt en cacao poeder. Blijf alle ingrediënten mixen tot dat je een vloeibare substantie krijgt. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je dit krijgt:

Breng het masker aan op een schone huid. Ik vind het persoonlijk fijner om het masker aan te brengen met een kwast, maar je kan het natuurlijk ook gewoon met je vingers aan brengen. Als het masker er op zit, laat je het masker zolang mogelijk intrekken. Het masker droogt redelijk snel op, maar dat is natuurlijk afhankelijk van hoe veel je hebt aangebracht. Ik laat het ongeveer 30-45 minuten er op zitten.

Na dat het masker is op gedroogd, haal ik het masker eraf met een washandje en lauw water. Het masker is moeilijk om er af te krijgen. Als het masker er eenmaal af is, is mijn huid super zacht. Ook voelt mijn huid wat schoner aan. Mijn huid lijkt ook meer gevoed.

Ik vond het heel leuk om dit masker zelf te maken. Ook had ik het idee dat het masker echt wel wat deed met mijn huid. En het is ook nog eens budget proof. Zeker iets om te proberen!


 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: