Persoonlijk | Wat ik je wilde zeggen…

Waar moet ik eigenlijk beginnen? Ik weet het eerlijk gezegd even niet… Ik denk dat ik kan beginnen met zeggen dat ik heel erg veel van je hou. Want ondanks dat we in een lastige periode zitten, zijn mijn gevoelens voor jou niet veranderd. 

Laten we even terug gaan naar het begin.

Ik heb een niet zo ‘schoon’ verleden qua relaties en seksualiteit. Eind vorig jaar heb ik heel mijn leven omgegooid. Ik wilde helemaal opnieuw beginnen. Ik had vooral veel tijd voor mezelf nodig. Als persoon wil ik het beste uit mezelf halen en ik wil uiteraard nog veel dingen leren. Ik wil spelenderwijs het leven ontdekken. Ik wilde dit jaar beginnen met aan mezelf te werken. Hoe ik met bepaalde dingen in het leven om moet gaan, maar ook voornamelijk hoe ik met mezelf om kan gaan. Want dat kan soms nog wel eens even lastig zijn. Ik wilde dit jaar vrijgezel blijven, zodat ik geen rekening met iemand hoefde te houden. Dan kon ik alle tijd voor mezelf gebruiken. 

Maar toen kwam jij op mijn pad. Vanaf het begin vond ik al dat het goed klikte. We hebben veel gemeen, en er was genoeg gespreksstof aanwezig. Maar ik was bang om je toe te laten. Vooral op dit moment in mijn leven. Toen kwamen die eindeloze discussies. Mijn hart zei ja, maar mijn hoofd zei nee…

Uiteindelijk liet ik je toe, waarom weet ik eigenlijk niet. Het voelde goed. Het klikte. En ergens voelde ik mij thuis en veilig. Gewaarborgd. Een lichtpuntje in mijn leven. Stukje bij stukje werd alles wat draagbaarder. Alsof ik jaren lang opgesloten zat in een kooitje en iemand eindelijk mij bevrijd had. 

Verlangen begon een rol te spelen in mijn leven. Een verlangen van bij iemand zijn. Verlangen van liefde geven en er liefde voor terug krijgen. Seksueel verlangen, intiem zijn. Kortom, met een speciaal persoon iets delen. 

Voor mij was de keuze snel gemaakt. Jij bent die persoon waarmee ik mijn leven mee wil delen. Het klinkt misschien gek, want wij kennen elkaar helemaal niet zo lang, maar ergens heb ik het gevoel dat ik je veel en veel langer ken. En het voelt gewoon goed. 

Soms moet je risico’s nemen in het leven, anders kom je nergens. Ik word door veel mensen voor gek verklaard. Waarom doe je zoveel voor iemand? Dat doe ik simpelweg uit liefde is dan mijn antwoord. 

Maar wat krijg ik er eigenlijk voor terug? Heb je enig besef van hoe veel ik voor je doe? Ik geef je mijn tijd, mijn geld, mijn aandacht en mijn liefde. Ik heb veel dingen op het spel gezet voor jou. Voor mij zijn dat soort dingen erg kostbaar. Dat geef ik niet zomaar aan iemand. 

Niets is zomaar en niets lijkt wat het is. Diep van binnen weet ik dat wij elkaar veel te bieden hebben. Wij kunnen elkaar gelukkig maken. Maar liefde moet van twee kanten komen. Ik hoop oprecht dat je beseft wat ik voor je doe en wat ik voor je over heb. Eigenlijk hoop ik dat je beseft dat ik gewoon heel veel van je hou. En dat zal zomaar ook niet veranderen. 

In een relatie gaat het om geven en nemen. Je best blijven doen voor elkaar. Probeer altijd de intensiteit en intimiteit te blijven houden. Laat elkaar weten hoe veel je nog van elkaar houd. Houd rekening met elkaar. En wees eerlijk en oprecht. Dat is de enige weg naar een gelukkige relatie. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: