Review: Apple | iPhone x

Als je mij goed kent, dan weet je dat ik een enorme gadget freak ben. Ik vind het prachtig hoe de technologie iedere keer weer verbeterd. Toen ik in 2012 mijn eerste iPhone kreeg, werd ik al helemaal verslaafd aan Apple. Zo kocht ik inmiddels 3 jaar geleden mijn eerste Macbook en heb ik al vele iPhones versleten. Vandaag een review over de iPhone X die ik al een tijdje in mijn bezit heb.

Omdat Apple afgelopen september 10 jaar bestond, bracht Apple drie nieuwe iPhones uit. De iPhone 8 en 8 plus, en de iPhone x (uitgesproken als iPhone 10) De iPhone 8 verschilt niet zo veel met de iPhone 7. De iPhone x daarin tegen wel.

Design:

De iPhone x heeft een compleet ander design. Apple heeft op de iPhone x de thuis knop en de buitenrand weggelaten waardoor je iPhone nu bijna helemaal randloos is. De iPhone x heeft wel een zogenaamde notch. Dit is een soort inham boven in je scherm waar je speaker, frontcamera en de sensor voor face ID zit. Ik vond dit in het begin verschrikkelijk lelijk, maar ik moet zeggen na een tijdje wen je er wel aan. Ik vind het nu niet meer zo storend. De achterkant van de iPhone x is helemaal van glas, de behuizing van de iPhone is van chroom en is iets kras gevoeliger dan de aluminium randen die we gewend zijn. Dit zorgt ervoor dat de iPhone een stuk breekbaarder is. Investeren in een goed hoesje is daarom een must.

Specificaties:

Hoogte: 143,6 mm

Breedte: 70,9 mm

Diepte: 7,7 mm

Gewicht: 174 gram

De iPhone x is kleiner dan de iPhone 8 plus en iets groter dan de iPhone 8. De iPhone x is beschikbaar in 64GB of 256GB qua capaciteit. De iPhone x is verkrijgbaar in 2 verschillende kleuren, Spacegrijs en zilver.

Ook heeft de iPhone x nu voor het eerst een OLED-scherm. Ik vind het scherm er super mooi uitzien. Veel natuurlijker. Ook is het scherm wat feller en helderder. Het scherm is een Super Retina-resolutie van 2436 x 1125 pixels. Ook kan je het toestel activeren door op het scherm te tikken.

Spat-, water- en stof­bestendig: Voldoet aan bestendigheids­norm IP67 volgens IEC‑standaard 60529.
De iPhone x maakt gebruik van de A11 Bionic-chip met 64‑bits architectuur.
De iPhone x maakt gebruik van iOS 11.
 Face ID.

We kennen allemaal touch ID wel. Je iPhone ontgrendelen met je vingerafdruk. Nu is het mogelijk om je iPhone te ontgrendelen met gezichtsherkenning doormiddel van TrueDepht. Ik keek hier erg tegenop. Want hoe zou dit goed moeten kunnen werken? Toch vind ik dat Apple  dit erg goed gedaan heeft. Ik heb nooit problemen met het gebruik van face ID. Hij werkt in het donker, met fel daglicht en als ik zware make-up op heb. Eigenlijk gewoon bijna altijd. Het enige moment wanneer Face ID bij mij niet werkt, is wanneer ik een gezichtsmasker op heb. Wel vind ik dat ik de iPhone dicht bij mijn gezicht moet houden tot de iPhone ontgrendeld. Maar dit leid niet tot irritaties. Ook kan je Face ID instellen bij handelingen zoals bankieren, Apple Pay, Pay Pal enz. Je kan nu ook privacy-modus voor notificaties instellen. Dit houd in dat alleen de eigenaar de inhoud van de meldingen kan zien. Als je je iphone die vergrendeld is laat zien aan iemand, dan krijgt hij of zij alleen de notificaties te zien met de tekst “melding” te zien. Super handig! Zo kan je je iPhone gewoon op tafel laten liggen terwijl jij eventjes weg bent, niemand die je berichten kan lezen!

Batterij:

Apple claimt dat de batterij duur van de iPhone x 2 uur langer meegaat dan de iPhone 7. Apple belooft 21 uur bellen en 60 uur muziek luisteren via de iPhone x. Ik denk dat dit wel een beetje overdreven is. Ik merk inderdaad dat de batterij langer mee gaat dan mijn iPhone 7, maar ik persoonlijk denk dat dat te maken heeft met de accu slijtage van mijn iPhone 7. Omdat de iPhone x van glas is, is het mogelijk deze draadloos op te laden, ik zelf heb dit eerlijk gezegd nog niet uitgeprobeerd. Maar het lijkt mij een hele handige mogelijkheid!

Camera:

De camera van de iPhone x is flink verbeterd. Ook de frontcamera heeft veel veranderingen ondergaan. Zo is het nu mogelijk om met je frontcamera foto’s te maken in portretmodus. Ook kan je nu ook de belichting veranderen. Het werkt allemaal nog niet helemaal optimaal, maar het is zeker leuk om mee te spelen. Qua video’s kun je nu 4K video op 24fps, 30fps of 60fps opnemen en bij slow motion kun je nu kiezen voor 1080p op 240fps.

Animoji:

Animoji is een nieuwe toevoeging voor de iPhone x. Je bent wellicht bekend met de emoji’s. De smileys en poppetjes die we gebruiken bij het appen. Nu, kun je een paar van die emojis jou gezichtsuitdrukkingen na laten doen in animoji. Deze kun je vervolgens versturen via iMessage. Helaas is dit nog niet mogelijk in WhatsApp. Wel kun je het als een video opslaan en als video op WhatsApp doorsturen, toch is dit minder leuk dan via iMessage.

Ik vind de iPhone x erg fijn om te gebruiken. Ik moest in het begin nog erg wennen aan dat de iPhone x een stuk kleiner is dan de iPhone 7 plus die ik gewend was. Ook vond ik het design van de iPhone x niet mooi en moest ik erg wennen aan de notch. Ik had erg veel moeite met het feit dat er geen thuis knop meer is. Je maakt nu verschillende gebaren om je iPhone te besturen die je anders met de thuis knop zou doen, maar ik moet wel zeggen, dat ik er redelijk snel aan gewend ben. Ook de Face ID vind ik erg fijn om te gebruiken. Het gaat allemaal een stuk sneller en het gaat minder vaak ‘fout’ dan met Touch ID. Ik ben toch erg blij met mijn aankoop van de iPhone x. Toch vind ik de prijs van de iPhone x het niet waard. Ik vind de iPhone x veel te duur voor zo weinig verandering tegenover de iPhone 8.


De iPhone x is te koop bij Apple of bij erkende providers.

De iPhone x (64GB) €1.160,45

De iPhone x (256GB) €1.330,45

(Ook mogelijk via abonnement)

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: