Review: Dabur Amla hair oil.

Tot grote verbazing zag ik dat ik nog nooit een review heb geschreven over Dabur Amla haar olie. Mijn favoriete haar olie! Daar moet maar eens snel verandering in komen!

Waarschuwing! Dit product kan je haar donkerder maken. Ik adviseer dan ook dit product te gebruiken als je donker haar hebt!

De Dabur Amla hair olie ken ik ongeveer al drie jaar. Het is nog steeds mijn favoriete olie. Omdat ik deze week een afspraak bij de kapper heb, om mijn haar lichter te verven, heb ik hem nog een keer gekocht omdat ik het gewoon een hele fijne olie vind. Wat ik net al zei, deze olie kan je haar donkerder maken, ik weet dus niet wat ie doet op licht haar. Voor de zekerheid gebruik ik hem helaas dan niet meer en heb ik er maar een waarschuwing bij gezet. 🙂

De olie kan je bestellen in twee verschillende maten. 100ml en 300ml. Zelf heb ik de 100ml besteld. De olie komt in een doosje. Het doosje is donker groen en er staat een vrouw op met mooi lang donker haar. Op de zijkant staat wat informatie:

Dabur Amla haarolie combineert de goedheid van Amla fruit (Indische kruisbessen) met een regeling van plantaardige en minerale oliën voor het bevorderen van lang, gezond haar. Regelmatig gebruik kan gespleten haar en gering haarverlies helpen reduceren. Dabur Amla haarolie was reeds langer dan 50 jaar het geheim van mooi haar in Indië.

Het flesje is doorzichtig, verder staat het plaatje van de vrouw op het doosje ook op het flesje en heeft het een groene dop. De olie zelf is donker groen, zoals op het doosje. De olie heeft een hele sterke jasmijn geur. Niet iedereen vind het een lekkere geur. Ik persoonlijk vind hem ook niet zo heel lekker ruiken.

Hoe gebruik je de olie:

Als ik weet dat ik morgen mijn haar ga wassen, doe ik hem vanavond al in mijn haar. Eerst borstel ik mijn haar goed door. Ik leg een handdoek over mijn schouders. En leg ook een handdoek op de grond. (De olie krijg je moeilijk uit je kleding, dus trek oude kleding aan en gebruik oude handdoeken!) Ik verdeel de olie door mijn haar. Ik focus op de punten en masseer het goed in op mijn hoofdhuid. Als alles goed vet van de olie is, bostel ik het nog eens door. Daarna doe ik een knot in mijn haar en ga ik er mee slapen. (zorg wel dat je ook een handdoek op je kussen legt! De olie krijg je moeilijk uit je kussen/kleding!) De volgende dag was ik gewoon mijn haar.

Verwacht wel dat je haar nog wel een beetje naar de olie kan ruiken. Het is gewoon echt een hele sterke geur.

De olie maakt mijn haar super zacht. Het is echt een hele goede verzorging. Ik heb niet het idee dat mijn haar er donkerder van word, maar ik gebruik het dan ook niet regelmatig. Voor de zekerheid gebruik ik deze olie dan ook niet meer. Dit was dan echt wel de laatste keer 🙁 Ik heb in ieder geval deze olie de afgelopen drie jaar met veel liefde en plezier gebruikt! ♥


Dabur Amla hair oil is online te koop voor €4,30 (Er kunnen nog wel verzend kosten bij zitten)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.