Review: Rituals | Samurai ice shower douchegel.

De afgelopen dagen is het voor het eerst dit jaar behoorlijk warm geweest! Ik vond het geweldig dat zomerse gevoel, maar het was wel een beetje te warm. Zo vervelend ook als je van de hitte niet kan slapen. Vorig jaar ontdekte ik de Samurai ice shower van rituals die een verkoelende werking zou moeten hebben. Die moest ik proberen natuurlijk! Een jaar later, heb ik hem nog steeds en afgelopen dagen weer gebruikt. En vandaag eindelijk eens een review hier over.

De douche gel zit in een blauwe tube. Redelijk groot, er zit zo’n 200ml in een tube. Op de achterkant staat de volgende informatie:

Verkoelende douche gel. Langdurig effect. Voor optimale verkoeling: aanbrengen buiten de douche en daarna afspoelen, Vermijd contact met gevoelige delen van je lichaam zoals ogen en schaamstreek.

In deze douchegel zit, organische bamboe en Japanse munt. Klinkt lekker verkoelend!

Ingrediënten: 

AQUA/WATER, SODIUM LAURETH SULFATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, ACRYLATES COPOLYMER, PARFUM/ FRAGRANCE, COCAMIDE MEA, MENTHOL, PHENOXYETHANOL, SODIUM CHLORIDE, BAMBUSA ARUNDINACEA (BAMBOO) STEM EXTRACT, MENTHA ARVENSIS (MINT) LEAF OIL, GLYCERIN, GLYCINE, ETHANOLAMINE, CITRONELLOL, METHYLISOTHIAZOLINONE, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, SODIUM HYDROXIDE, CITRIC ACID, CI 42090 (BLUE 1).


De douchegel vind ik redelijk lekker ruiken. Ik vind het meer een mannen geur, maar voor een vrouw zou dit ook prima kunnen. Hij ruikt erg fris, de geur van Japanse munt komt wel naar boven. De substantie is een echte gel en is lichtblauw van kleur. Ik voel al een directe verkoeling bij het aanbrengen van deze douchegel. Zowel in de douche als buiten de douche. Het geeft lichte tintelingen en prikkelt een beetje. Na het afspoelen word dit effect versterkt.

Ook als ik de douche uit ben, voel ik dit nog een tijdje doorgaan. Ik voel me zeker een paar uur koel. Dit is echt ideaal voor in de zomer tijdens het warme weer of als je net uit de sportschool bent.

Ik vind de ice shower van Rituals geweldig! Ik ben zo blij dat ik dit ontdekt heb! Ik gebruik het niet iedere dag, maar echt alleen als het erg warm is of als ik die verkoeling nodig heb. Ik had nooit verwacht dat dit mogelijk zou zijn met een douchelgel, maar het werkt echt! Natuurlijk kan je altijd in de winkel bij Rituals het proberen, maar het effect merk je pas echt als je het in de douche gebruikt. Dit is echt een zomer must have voor mij!


Rituals Samurai Ice Shower douchegel is te koop bij Rituals voor: €8,00

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *