Waarvoor je Tea tree olie kan gebruiken.

Vandaag wil ik het even hebben over tea tree olie.

Sommigen zullen het misschien wel kennen. Tea tree olie komt oorspronkelijk uit Australië en is afkomstig van de bladeren van de Melaleuca Alternifolia-boom. tea tree-olie kan gebruikt worden tegen schimmels, bacteriën en virussen. Ook heeft het product een antiseptische werking. (wat inhoud dat het een ontsmettende werking heeft.) Dit product kan je op allerlei manieren gebruiken.

Voor gebruik:

 • De huid kan gevoelig reageren op tea tree olie. Test daarom het product uit op je handen of pols.
 • Alleen voor uitwendig gebruik dus ook niet in de buurt van de ogen.
 • Ga bij zwangerschap eerst langs je huisarts om te vragen of je dit product mag gebruiken.
 • Gebruik het niet op dieren. Dit kan giftig zijn!

FullSizeRender-24

Hoe pas je dit toe?

 1. Een lekkere geur is huis: Gebruik een paar druppeltjes in een geur brander of in een schaaltje heet water. (werkt ook tegen insecten)
 2. In bad: Een paar druppeltjes toevoegen in het bad. (Verlicht de spierpijn of reumatische pijnen, genezing bij eczeem of huiduitslag.)
 3. Huid: Meng een paar druppeltjes met een crème. (Desinfecteert, Tegen huidaandoeningen en is verzorgend.)
 4. Haar: Meng een paar druppels in je shampoo en masseer dit goed in je haar. (Werkt tegen Roos, voorkomt luizen en versterkt het haar en de hoofdhuid.)
 5. Voetbad: Doe een paar druppels in een bak met warm water. Baad hierin je voeten. (werkt tegen voetschimmels, kalknagels en voorkomt zweetvoeten-geur.
 6. Handbad: Meng ongeveer 8 druppels in een warm schaaltje en baad hier je handen vijftien minuten in. (werkt tegen nagelbed ontstekingen)
 7. Inhaleren: Doe twee druppels in een kom kokend water. Ga hierboven hangen met een handdoek over je hoofd en over de kom, Adem nu vijf tot tien minuten de aromatische dampen in. (tegen de kriebelhoest, bij luchtwegaandoeningen, tegen acne, puistjes, mee-eters en tegen verkoudheid.)
 8. Mondspoeling: Doe vijf tot tien druppels in een glas warm water. Gorgel of spoel de mond. Maar slik het niet in! (werkt tegen aften, (zweertjes in de mondholte) verlicht pijn en ondersteund de genezing in de mond of keel.)

huile-essentielle1

Zoals je leest kan je dit product voor veel dingen gebruiken. Het is daarom onmisbaar in je medicijnen kastje.

In een flesje zit 10ml en is zuinig in gebruik. De geur is heel sterk, je moet ervan houden. Ik vind hem wel ontspannend ruiken. Ik koop tea tree olie al meer dan een jaar en ben er zeer tevreden over! Ik gebruik het onderanderen voor te stomen en soms meng ik hem met mn dag-en nacht crème. Ook als mijn shampoo bijna op is, doe ik een paar druppels tea tree olie in de shampoo fles en was ik mijn haar ermee.

 


De Tea tree olie van dr. organic is te koop bij de tuinen voor €9,59

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: